Holdturnering

2. holdet op i den nye Liga

VLTF har for første gang haft sit 2. hold på herresiden med i Jyllands/Fyns serien. Det blev en stor succes, da holdet er sluttet på førstepladsen i den ene af de to puljer med sejre i alle holdkampe, og dermed er 2. holdet kvalificeret til deltagelse i den nye Liga for divisionsklubbernes 2. hold (og evt. 3. hold). Den nye turneringsstruktur igangsættes til efteråret i den indendørs holdturnering. Der bliver en Liga 1 bestående af 6 hold i Vest (Jylland og Fyn) og tilsvarende i Øst, og dernæst Liga 2 med to puljer i Vest á 6 hold, hvor VLTF vil få plads.

Vores 2. hold gik ubesejret gennem indendørs turneringen og sluttede dermed på førstepladsen med 17 point. Aalborg Tennisklub kom lige efter på 2. pladsen, men det var især stærkt, at vores mandskab slog denne traditionsklubs 1. hold med 4-2. De øvrige holdkamp sejre blev 5-1 over Silkeborg og 4-2 over både Randers og Aarhus 1900.

Holdets styrke er rutinen og ikke mindst den kendsgerning, at de stillede op i alle holdkampe med præcis de samme fire spillere i singlerne og i de samme double konstellationer. Andre klubber stiller som oftest op med forskellige spillere pga. skader og afbud.

 

De fire velklædte herrespillere, der ses på holdbilledet, der blev taget i Aarhus 1900’s hal, lige efter de havde bragt sig foran 4-0 efter singlerne og dermed sikret førstepladsen, er set fra venstre:  Stephan Alex Jensen, Uffe Larsen, Tom Andersen og Klaus Bagger.


2. holdet op i Jyllandsserien

VLTF har altid haft sit 2. hold i Serie 1 eller Serie 2 i JTU’s holdturnering. Sidste år lå vores næstbedste herrehold i Serie 2, som det vandt i sikker stil og blev oprykker. Det samme er nu sket i Serie 1, hvor 2. holdet som puljevinder rykker op i Jyllandsserien, som er den bedste række under JTU. Faktisk har holdet gjort det så godt, at det i løbet af 2016 og 2017 er blevet til 9 holdkamp sejre ud af 10 mulige, alle sammen vundet med 5-1 eller 6-0.

Det eneste uafgjorte resultat på 3-3 kom i sæsonens første holdkamp mod Brabrand, men derefter blev det til sikre sejre mod Tarm/Skjern, Silkeborgs 2. hold, Feldborg og Aulum. Vores hold sluttede med 24 point foran Tarm/Skjern med 20 point på andenpladsen.

Efter to år som ubesejret vil vores 2. hold givetvis komme ud for nederlag i Jyllandsserien i 2018, da der bl.a. mulige modstandere er flere ganske stærke 1. hold fra klubber som Aalborg Tennisklub, Aars, Skive og Herning, men der er også 2. hold fra nogle klubber, som vi bedre kan måle os med.

Holdet, som har sikret oprykningen, er meget rutineret og kendetegnet ved stabilitet i forhold til holdopstillingen.

På holdbilledet ses fra venstre Klaus Bagger (holdkaptajn), Christian Nissen (indskiftningsspiller i tre afholdkampene), Tom Andersen og Uffe Larsen (begge er også på 50+ eliteholdet) samt Stephan Alex Jensen (førstesingle). 


God sæson i 1. division
VLTF’s herrehold har afsluttet sin første sæson i 1. division med et godt resultat i Dansk Tennis Forbunds indendørs holdturnering. Oprykningen blev sikret tilbage i vinteren 2016, og sidst i oktober debuterede holdet i den næstbedste række på udebane mod Vejle, en nøglekamp i målsætningen om at blive nr. 4 i rækken. Trods det uvante underlag vandt vores herrehold en udmærket sejr på 4-2. Det blev også til udebane sejr over AGF, det andet hold, som VLTF gerne skulle holde bag sig i stillingen. Det endte med en klar sejr på 5-1 over det århusianske mandskab.

Derimod blev det til ventede nederlag til de tre bedste og stærke 1. divisionshold i hjemmekampene i Skives Spar Nord Arena, hvor vores hold var ubesejret i de to foregående sæsoner. Det blev til 1-5 nederlag til Skovbakken og Randers og 2-4 mod Horsens, men det var godt at se, at holdet var meget tæt på endnu et point i hver af de tre holdkampe.

Allerede før den sidste holdkamp mod rækkens vinder Randers havde VLTF herrerne sikret sig endnu en sæson i 1. division indendørs, og holdet sluttede på 4. pladsen med 13 point, foran Vejle med 7 og AGF med 4 point.

Holdet bestod af George Radu, Lukas E. Nielsen, Kristian Dahl og holdkaptajn David Langberg. I de to sidste hjemmekampe var der debut til Stephan Alex Jensen som følge af opståede skader.

Udendørs sæsonen indledes den 12. maj med en hjemmekamp mod Aalborg Østre. Også udendørs sikrede herreholdet sig sidste år oprykning til 1. division vest, og her er holdet kommet i en stærk pulje med ALTS, Randers, Aarhus 1900 II, Risskov og Aalborg Østre. 


Oprykning til 1. division udendørs for herreholdet

2016 er blevet det bedste år for VLTF’s divisionshold nogensinde. I vinterens løb blev oprykningen fra 2. division sikret i den indendørs holdturnering, og her tørner divisionsholdet nu ud i 1. division i sæsonen 2016/17, hvor modstanderne bliver Vejle, Skovbakken II, AGF, Horsens og Randers. Det bliver en stor udfordring i landets næstbedste række.

I løbet af forsommeren og efteråret fortsatte de samme fire herrespillere deres gode spil og kvalificerede sig til 1. division i næste sæson også i DTF’s udendørs holdturnering. Holdet sluttede på en flot 2. plads ud af de 6 hold og opnåede 20 point i de fem holdkampe. Skovbakken II blev suverænt nr. 1 og rykkede direkte op i 1. division, idet deres bedste mandskab spillede sig op i Elitedivisionen.
Herredivisionsholdet indledte på hjemmebane i maj med en 5-1 sejr over Nyborg, og i anden spillerunde vandt holdet stort, men faktisk i flere tætte kampe, også med 5-1 på udebane over Aars. Dette skulle vise sig at blive nøglekampen i forhold til at slutte på andenpladsen. – I tredje spillerunde måtte VLTF-holdet bøje sig med 1-5 mod Skovbakken II, men var dog kun en enkelt bold fra at vinde et point/en kamp mere.
Midt i august tog holdet til Herning og vandt stort med 6-0 uden at afgive sæt. I sidste runde spillede holdet også på udebane mod Randers, og det blev til uafgjort 3-3 i en spændende holdkamp.

Lørdag den 3. september skulle herreholdet så spille play off kamp om en plads i 1. division mod nr. 2 i den anden 2. divisions pulje, som var TC Odense. Denne store fynske klub var for blot få år siden blandt landets bedste elitedivisionsklubber, men har været ude i en nedtur. - Det blev vores hold, der trak hjemmebane, og det passede vores spillere godt. – Efter singlerne var stillingen 3-1, men Lukas E. Nielsen måtte i sin single kæmpe meget hårdt for at vinde. Modsat var George Radu tæt på at vinde 1. singlen, som blev tabt 11-13 i matchtiebreak. Derimod vandt både Kristian Dahl og David Langberg ganske sikkert i to sæt.
Herefter skulle vi vinde mindst en af de to herredoubler, og det lykkedes, om end det holdt hårdt. Begge doubler blev vundet i matchtiebreak, og dermed blev den samlede sejr på 5-1.

Nøglen til succes i holdturneringen lå utvivlsomt i, at holdet stillede op med de samme fire bedste spillere i alle holdkampe, og så lykkedes det fint at få sammensat doublerne rigtigt i de forskellige kampe.

På sejrsbilledet, taget umiddelbart efter at oprykningen var sikret, ses fra venstre Lukas E. Nielsen, Kristian Dahl, George Radu og holdkaptajn David Langberg.  


Oprykning til 1. division indendørs for herreholdet

VLTF's herrehold i 2. division vest er gået ubesejret gennem den indendørs holdturnering i sæsonen 2015/16.

Det blev til sejre på 6-0 over Aalborg og 4-2 i næstsidste rundes nøglekamp mod Skanderborg, mens det blev til 3-3 mod Sønderborg og 3-3 mod det stærke mandskab fra Randers.

Dermed har herreholdet sikret sig den direkte oprykning til 1. division i næste sæson, og det er første gang i VLTF's historie, at vi får et hold så højt placeret. Faktisk vil der ikke være andre hold i herrernes 1. division fra hele Midt-, Vest- og Nordjylland.

Det er værd at bemærke, at herrespillerne har spillet deres hjemmekampe på fremmede baner, i Spar Nord Arena i Skive, da vi ikke må afvikle divisionskampe med kun én bane i vores egen tennishal. Herrespillerne befinder sig dog godt på det anderledes underlag i Skive, og har nu på to år vundet 5 hjemmekampe og kun spillet en enkelt uafgjort.

Den væsentligste årsag til, at herreholdet har klaret sig så godt, er at holdet har en god blanding af rutinerede og unge, talentfulde spillere. De 4 spillere er jævnbyrdige, og de træner godt og ofte. Samtidig stiller holdet op med de samme, bedste spillere i næsten alle holdkampe.

 

 På holdfotoet ses fra venstre: David Langberg, George Radu, Kristian Dahl Andersen og Lukas E. Nielsen.


HOLDTURNERING 2015

Viborg Lawn Tennisforening har i 2015 deltaget med i alt 7 hold i holdturneringerne under Jyllands Tennis Union og Dansk Tennis Forbund. Her gives et samlet overblik over, hvordan det er gået disse hold, mens man kan finde resultaterne af de enkelte holdkampe mod andre klubber på hjemmesiden under "Resultater" og hvilke placeringer holdene opnåede.

 

U14 Juniorpiger

Holdet for U14 juniorpiger bestående af Caroline Chröis og Louise Laustsen, der i 2014 var blevet jyske mestre i U12, fortsatte med at vinde deres holdkampe nu som U14 piger.

Holdkamp strukturen var ændret til, at der blev konkurreret i stævner med flere indbyrdes holdkampe, sådan at holdene mødte hinanden tre gange i maj, juni og august. Her vandt VLTF-pigerne deres kampe over Randers og Silkeborg sikkert med 17 ud af 18 mulige point.

Finalestævnet fandt sted i Holstebro den 13. september, og her vandt Caroline og Louise først 2-1 over Hjørring, men derefter blev det 1-2 mod Odder. Louise var ramt af en skade, der gjorde, at pigerne måtte trække sig i doublen. Alligevel var det flot, at U14-pigerne i deres første sæson i rækken opnåede sølvmedaljer.

 

Damer

Dameholdene deltog i JTU's Serie 1, og her opnåede det ene hold i alt 7 point i de fem holdkampe, mens det andet hold klarede sig bedre med 9 point efter 3 sejre. Begge hold fortsætter i Serie 1 i næste års holdturnering.

For første gang havde VLTF et hold med i DTF Cup i damerækken. Her var holdet i pulje med Randers og to hold fra Hadsten. Alle holdkampene i rækken var meget jævnbyrdige og sluttede enten 2-1 eller 1-2. Vores hold sluttede blot ét point efter vinderen Hadsten 1, som de ellers slog.

 

Herrer

Herre divisionsholdet har etableret sig i 2. division vest. Det er sjette år i træk, at VLTF har et divisionshold, og dette er afgjort tilfredsstillende, når en del andre klubber i regionen ikke har kunnet klare sig i divisionsrækkerne. Holdet afsluttede i februar indendørs sæsonen med at blive en flot nr. 2 i 2. division vest, så ambitionerne om at slutte i toppen udendørs var til stede i løbet af turneringen. Det blev til to uafgjorte resultater, 3-3 mod Give og Aarhus 1900 og to sejre på 4-2 over de fynske hold fra TC Odense og Nyborg, mens VLTF måtte bøje sig med 2-4 hjemme mod de senere vindere fra Skanderborg. Vores hold var dog kun ét point fra den playoff plads, der skulle vise sig at give oprykning.

 

1. herreholdet spillede egentligt ganske godt i 2015 og bedre end året før, men puljen var stærkere. Det blev med 12 point til en 5. plads ud af de 6 hold, kun tre point fra tredjepladsen, der skulle til for at fortsætte i Serie 1 til næste år.

JTU har bestemt, at antallet af hold i Jyllandsserien reduceres med en fjerdedel til næste år, og derfor rykker også mange hold ned fra Serie 1 til Serie 2. Selvom det blev til et pænt uafgjort 3-3 resultat mod AGF ude i næstsidste runde og derefter en 5-1 hjemmesejr i sidste runde, var det ikke nok, da de første to kampe var blevet tabt for stort 1-5 mod Herning og Holstebro. Det er en væsentlig opgave at få 2. herreholdet spillet op i rækkerne, da afstanden til divisionsholdet er for stor.

 

Veteraner 

50+ Elite Veteraner var i 2014 blevet nr. 3 ud af i alt 34 jyske hold i aldersklassen over 50 år. Det blev igen i 2015 til et godt resultat. Ud af de 8 hold i den bedste 50+ Elite række blev vores hold nr. 4. Først spillede holdet 4-4 ude mod ALTS og efter et stort nederlag til de senere jyske mestre fra Aarhus 1900, besejredes HEI med 7-1. I de to kampe i slutspillet i august tabte VLTF dog klart til Risskov og Aalborg Østre. Der er nu så god en bredde blandt veteran turneringsspillere, at det trænger sig på, at VLTF får endnu et hold med i holdturneringen.


HOLDTURNERING 2014

Viborg Lawn Tennis Forening har i 2014 deltaget med i alt 9 hold i holdturneringen. Her beskrives, hvordan det er gået de 4 hold i seniorrækkerne og det ene veteranhold, mens der for juniorerne henvises til den særskilte artikel “Tennispiger jyske mestre i holdkamp” under Nyheder på hjemmesiden.

De to juniorpigehold i både U12 og U16 vandt nemlig meget flot det jyske mesterskab efter lutter sejre, og det lover godt for fremtiden. Der deltog desuden et drengehold i U12 og også i U16. De vandt ikke, men høstede en hel del erfaring med turnerings-tennis.

I JTU’s Jyllandsserie deltog VLTF’s 1. hold for damespillere, og det blev til sejr over Aars, mens holdet tabte til de øvrige klubber. Til gengæld vandt 2. dameholdet i Serie 1 alle sine 4 holdkampe, over Aars, Holstebro, Randers og Team Midtjylland. Stærkt, at holdet sluttede som puljevinder, og derefter skulle Anna Lauridsen, Anne Lyngberg-Andersen og Gitte Stisen spille mod den anden puljevinder, Hobro, om JM for Serie 1 damehold. Det blev en god holdkamp, hvor Hobros 1. hold vandt med 2-1.

På herresiden deltog klubbens bedste mandskab i Dansk Tennis Forbunds divisionsturnering i 2. division vest. Ganske tilfredsstillende, at VLTF nu for femte år i træk har haft et divisionshold. Det blev til hjemmesejre over Silkeborg og Støvring. Derimod løb holdet ind i klare nederlag til både Randers og Aarhus 1900, der begge stillede stærkest muligt op med deres 2. divisionshold. Endelig spillede VLTF’s herrer 3-3 i et spændende opgør mod Team Midtjylland i Herning.
Samlet blev det til en 4. plads og dermed fortsat deltagelse i 2. division vest i 2015. – Samtidig er det godt, at holdet i indendørs sæsonen 2013/14 spillede sig op i 2. division vest, hvor holdet deltager i den nye sæson 2014/15 i indendørs tennis.

1. holdet for herrer fik en tilfredsstillende sæson i Serie 1, hvor det blev til en 4. plads. Det blev til to holdsejre og tre nederlag. I den sidste holdkamp mod Frejlev skulle holdet vinde for at undgå en playoff kamp, og det skete med en kneben 4-2 sejr.

Et af de bedste holdturnerings resultater i flere år stod veteranholdet i 50+ Elite for. Holdet består af 2 damespillere og 5 herrespillere, og i modsætning til seniorrækkerne spilles der stadig med blandede hold for veteranerne. – I 50+ har man både en B-række, en A-række og så Eliterækken. I alt deltog så mange som 34 hold i denne aldersklasse. Desto flottere var det, at VLTF’s hold med Uffe Larsen som holdkaptajn blev nr. 3 i Jylland. Det blev til tætte kampe mod både ALTS og Aarhus 1900, der begge endte 3-5. Hjørring blev besejret med 5-3, og det betød, at holdet kom med i det bedste slutspil. Her vandt det stærke hold fra Risskov stort, og de tog senere medaljer i DM finale-stævnet. Vore veteraner sluttede godt af ude mod Aalborg Østre, idet kampen endte 4-4.